EADS plánuje expnaziu v oblasti ochrany dát

28.04.2012 Celý región

Paríž 28. apríla (TASR) - Zbrojárska divízia európskeho koncernu EADS plánuje expanziu v oblasti zabezpečenia dát. Tento segment doteraz ovládala americká konkurencia. EADS by do roku 2017 chcela zvýšiť tržby na tomto rýchlo rastúcom trhu na 500 miliónov eur.

Zatiaľ čo americké firmy už dávno objavili zabezpečenie dát ako výnosný biznis, v rámci EADS mal tento segment len malú úlohu. To sa však má zmeniť. Zbrojárska divízia koncernu Cassidian odhaduje, že tržby z takzvanej Cybersecurity aktuálne dosahujú 50 až 70 miliónov eur. Do roku 2017 by mali vyskočiť na 500 miliónov eur. Prispieť by k tomu mali aj akvizície.

Šéf EADS Louis Gallois a šéf divízie Cassidian Stefan Zoller v piatok (27.4.) v Paríži oznámili zlúčenie, reštrukturalizáciu a rozvoj doteraz v rámci koncernu rozdelených aktivít do jedného úseku, ktorý bude sídliť vo Francúzsku.

Okrem toho Francúzsko, Británia a Nemecko založia vlastné firmy. Na jeseň 2011 Cassidian po prvý raz dodal kompletnú šifrovaciu techniku Encryptor armáde Spojených arabských emirátov, to znamená mimo krajín NATO.

Ochrana dát je po celom svete považovaná za miliardový rastúci trh. Keďže armády, úrady a vlády majú záujem na národných riešeniach, Cassidian najprv založí tri protihackerské firmy v Nemecku, Francúzsku a Británii.

Informoval o tom Financial Times Deutschland.
 

Vyberte región